Καινούργια καταγγελία για τουρκικούς πυροβολισμούς από Έλληνες ψαράδες

Καινούργια καταγγελία για τουρκικούς πυροβολισμούς από Έλληνες ψαράδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:23 Δημιουργία 16/08/18, 14:17

Για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα στο χώρο του Αιγαίου από τους Τούρκους ψαράδες έκανε λόγο την Πέμπτη ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Είχαμε περιστατικό δύο μΈρες πριν από αυτό της Λέρου. Μετά από φραστικό επεισόδιο έπεσαν και πυροβολισμοί» από τουρκικό αλιευτικό ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, το περιστατικό σημειώθηκε δυτικά της Σαμοθράκης, προς τη Λήμνο.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιό, το ελληνικό και το τουρκικό αλιευτικό συναντήθηκαν σε ένα σημειο όπου ο Έλληνας προηγείτο και ήθελε να περάσει ο Τούρκος, αλλά δεν μπορούσε. «Μετά από λεκτικό επεισόδιο ο Τούρκος έβγαλε ένα όπλο, έριξε τρεις σφαίρες και μια ριπή, στον αέρα» είπε.

«Ο συνάδελφός μου που με ενημέρωσε μου είπε ότι μίλησε με το Λιμενικό και με το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αθήνα και του είπαν 'μη δίνετε έκταση στο θέμα'». πρόσθεσε, τονίζοντας πως τα φαινόμενα των οχλήσεων από Τούρκους συμβαίνουν σε καθημερινή βάση.

«Τη Λήμνο την έχουν ισοπεδώσει εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη. Τώρα ακούω και μαθαίνω ότι έχουν πάει πιο νότια» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε