Συνελήφθησαν οι ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες

Συνελήφθησαν οι ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:18 Δημιουργία 20/08/18, 12:05

Στην εξιχνίαση ένοπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή των Αχαρνών και σε υποκατάστημα τράπεζας μέσα σε νοσοκομείο στη Δυτική Αττική προχώρησε η ΕΛΑΣ με τη σύλληψη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στις 17 Αυγούστου των δύο δραστών 24 και 33 ετών στις Αχαρνές.

Οι δράστες, έχοντας διαπράξει ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, όπου φορώντας αποκριάτικες μάσκες και καπέλα με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, την εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, και έριξαν σε κάδο απορριμμάτων τα ρούχα της μεταμφίεσής τους.

Στην κατοχή τους καθώς και από τις έρευνες σε χώρους και κάδους απορριμμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι και ασύρματος, αποκριάτικη μάσκα, δύο (2) κασετίνες με κοσμήματα, είδη υπόδησης και ένδυσης (πουκάμισα, καπέλα κλπ), έξι (6) πλαστικά δεματικά (tire-up). Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσικλέτα

Από την περαιτέρω έρευνα των αρχών εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 33χρονος συλληφθείς είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας, στις 20 Ιουλίου 2018, σε υποκατάστημα τράπεζας που στεγάζεται σε νοσοκομείο στην Δυτική Αττική, όπου ομοίως φέροντας αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό.

Επισημαίνεται ότι οι και οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για την τέλεση όμοιων καθώς και άλλων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Αν σου άρεσε κάνε