H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητά ακύρωση της απεργίας της ΠΝΟ

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητά ακύρωση της απεργίας της ΠΝΟ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:38 Δημιουργία 22/08/18, 15:34

Κάλεσμα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ώστε να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη για τις 3 Σεπτεμβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία απευθύνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Με σχετική επιστολή, ο κ. Χατζημάρκος ισχυρίζεται πως η απεργία « σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στην κορύφωσή της, συνιστά πλήγμα στην εθνική προσπάθεια ανόρθωσης και σταθεροποίησης της χώρας. Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή και αφορά όλους» αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας πως η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και η αποτροπή του πλήγματος που η εικόνα της χώρας θα υποστεί διεθνώς, είναι κρίσιμης σημασίας όπως κρίσιμης σημασίας είναι, όπως αναφέρει «και η εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο τρόπο σύνδεσης με την χερσαία χώρα, παρά μόνο την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία».

Η απεργία προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη που θεωρεί ότι θίγονται τα εργασιακά του δικαιώματα τονίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, αλλά, όπως επισημαίνει, «αυτό ισχύει στο βαθμό που ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων δεν στρέφεται κατά της κοινωνίας».

Αναφέρει επίσης ο κ. Χατζημάρκος ότι «στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται o τόπος, έχει ανάγκη διαλόγου με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικού συμφέροντος, που θα οδηγήσει σε λύσεις κοινά αποδεκτές και ρεαλιστικές».

Αν σου άρεσε κάνε