Αβραμόπουλος: Όποιος επιτίθεται στην ΕΕ πυροβολεί τα πόδια του

Αβραμόπουλος: Όποιος επιτίθεται στην ΕΕ πυροβολεί τα πόδια του

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:33 Δημιουργία 26/08/18, 12:31

Το μήνυμα ότι οι επιθέσεις εναντίον της ΕΕ είναι «σαν να πυροβολεί τα πόδια της» έστειλε στη Ρώμη ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον απόηχο της υπόθεσης του πλοίου Diciotti.

«Νομίζω πως οι πολιτικοί της χώρας σας πρέπει να καταλάβουν πως δεν είστε μόνοι σας αυτή την ώρα, πως η Ευρώπη επιδιώκει να σας βοηθήσει. Αντίθετα, όποιος επιτίθεται στην ΕΕ πυροβολεί τα πόδια του» είπε σε συνέντευξή που στην εφημερίδα La Repubblica.

«Η Επιτροπή λέει ξεκάθαρα ‘όχι’ στις απειλές, είναι απαράδεκτες. Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους της ΕΕ» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην προειδοποίηση της Ρώμης ότι θα κόψει την εισφορά της Ιταλίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Περίπου 150 μετανάστες παρέμεναν επί μέρες πάνω στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti στο λιμάνι της Κατάνης, στη Σικελία, καθώς καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν δεχόταν να παραλάβει ένα μέρος από αυτούς.Τελικά θα γίνουν δεκτοί από Επισκόπους της Καθολικής Εκκλησίας, την Αλβανία και την Ιρλανδία. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, βρίσκεται στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας.

«Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με λύσεις ad hoc για κάθε πλοίο. Το μεταναστευτικό φαινόμενο δεν θα σταματήσει γρήγορα άρα οφείλουμε να το διαχειριστούμε όλοι μαζί σαν μία ευρωπαϊκή οικογένεια» είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Αν σου άρεσε κάνε