Δύο Τούρκοι κομάντο φυλάσσονται μυστικά στην Ελλάδα

Δύο Τούρκοι κομάντο φυλάσσονται μυστικά στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:41 Δημιουργία 27/08/18, 21:38

Σε ειδικά φυλασσόμενη τοποθεσία βρίσκονται δύο πρώην κομάντο του τουρκικού στρατού, οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2017 ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, καθώς κατηγορούνται για σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Ωστόσο, φοβούμενοι για τη ζωή τους, ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να μεταφερθούν σε κρυφή τοποθεσία έως ότου εξεταστούν από τη δικαιοσύνη οι αιτήσεις ασύλου.

Πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, δύο πρώην μέλη της ομάδας βατραχανθρώπων «Διμοιρία Θανάτου», τα οποία στη γειτονική χώρα κατηγορούνται για σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολού, επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ εξήγησε ότι η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου συνεχίζεται κανονικά.

Οι δύο Τούρκοι κομάντο παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας, τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωσή τους δεν σχετίζεται με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης ελευθερίας» και οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη εγκριθεί σε πρωτόδικο επίπεδο.

Αν σου άρεσε κάνε