Συναγερμός στη Ζάκυνθο από την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» (video)

Συναγερμός στη Ζάκυνθο από την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» (video)

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:32 Δημιουργία 13/09/18, 14:12

Συνεχίζονται οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του λιμενικού σώματος στη παράλια του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί στο σημείο.

Εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριό στη Αθήνα, υλικό για εξέταση.

Στην παραλία βρίσκονται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Αθήνα, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την επιχείρηση συντονίζει ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπεύθυνος για τα Ιόνια Νησιά, κ. Κυριακόπουλος.

Σύμφωνα με το λιμενικό, έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Οι τραυματίες
Επτά είναι οι τραυματίες οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.

Μεταξύ των τραυματιών, βρίσκεται μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, η οποία νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους.

Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΜΠΕ μέλος πληρώματος σκάφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν.

Όπως ανέφεραν ιδιοκτήτες σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

Η παραλία έχει πλέον εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα, αποτελούμενη από εννέα άτομα, αναχώρησε με σούπερ πούμα για το σημείο.

Άλλα 10 άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί, προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες, στις οποίες συνδράμουν και οκτώ πυροσβέστες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συναγερμός στη Ζάκυνθο από την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» (video)
Συναγερμός στη Ζάκυνθο από την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» (video)
Συναγερμός στη Ζάκυνθο από την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» (video)
Αν σου άρεσε κάνε