Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή κοκαΐνης

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή κοκαΐνης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:26 Δημιουργία 15/09/18, 14:25

Για εισαγωγή 2,230 κιλών κοκαΐνης μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Ν. Αμερικής προς την Ελλάδα.

Συνελήφθησαν , βραδινές ώρες της 13-9-2018 και πρώτες πρωινές ώρες της 14-9-2018, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στα Πατήσια αντίστοιχα, 53χρονη αλλοδαπή και 51χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών, εντόπισαν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ και συνέλαβαν 53χρονη η οποία αφίχθη αεροπορικώς από τον Παναμά, μέσω Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 53χρονη μετέφερε, εντός της αποσκευής της, επιμελώς κρυμμένη σε πέντε τυποποιημένες συσκευασίας σαμπουάν, ποσότητα κοκαΐνης σε παχύρευστη μορφή (πάστα), συνολικού βάρους 2.230 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίσθηκε ο 51χρονος αλλοδαπός, παραλήπτης της παραπάνω ποσότητας κοκαΐνης και συνελήφθη στην περιοχή των Πατησίων, ενώ αναζητείται ο αλλοδαπός που στρατολόγησε και διεκπεραίωσε τη διαδικασία μετάβασης της συλληφθείσας στη Λατινική Αμερική, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Αν σου άρεσε κάνε