Επτά συλλήψεις για φυτεία χασίς στη Λακωνία

Επτά συλλήψεις για φυτεία χασίς στη Λακωνία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:10 Δημιουργία 19/09/18, 17:08

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ θα αποκόμιζε από την πώληση του ακατέργαστου χασίς που καλλιεργούσε σε φυτεία η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στη Λακωνία.

Αυτό εκτιμά η αστυνομία, που οργάνωσε ευρεία επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, τη Δευτέρα, οπότε συνελήφθησαν σε Λακωνία, Ιωάννινα κι Αττική τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 31, 39 και 42 ετών και τέσσερις Έλληνες, 38χρονος, 42χρονος, 51χρονη και 63χρονος.

Προηγήθηκε πολυήμερη διερεύνηση της υπόθεσης, από την οποία προέκυψε ότι η καλλιέργεια των δενδρυλλίων γινόταν σε δύσβατη δασική περιοχή στην περιοχή Καλύβια Θεολόγου στη Λακωνία, όπου υπεύθυνος για την οργάνωση κι εποπτεία της φυτείας ήταν ο 42χρονος αλλοδαπός.

Εντοπίστηκαν το εργαστήριο-αποξηραντήριο του χασίς στη Ραφήνα, όπου υπεύθυνος ήταν ο 42χρονος Έλληνας, μια κατοικία-καβάτζα στη Νίκαια όπου αποκρύπτονταν τα ναρκωτικά, καθώς και τα σπίτια κι οχήματα των εμπλεκομένων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 607 δενδρύλλια χασίς, ενώ κατασχέθηκαν ακατέργαστο χασίς βάρους 8 κιλών και 151 γραμμαρίων, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, 52 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 9.200 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας, 23 κινητά τηλέφωνα, διάφορα σύνεργα αποξήρανσης, διαρρηκτικά εργαλεία κι έξι αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.

Στην ίδια δικογραφία ο 42χρονος Έλληνας κατηγορείται και για διακεκριμένη κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, καθώς και δικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και κλοπές.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Αν σου άρεσε κάνε