Άρθρο-κόλαφος της TAZ: Ακόμα και τα 6χρονα σκέφτονται την αυτοκτονία στη Μόρια

Άρθρο-κόλαφος της TAZ: Ακόμα και τα 6χρονα σκέφτονται την αυτοκτονία στη Μόρια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:55 Δημιουργία 20/09/18, 11:07

Συγκλονίζει η δήλωση του εκπροσώπου της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», Λούκα Φοντάνα στη γερμανική εφημερίδα TAZ, ότι ακόμα και 6χρονα παιδιά στη Μόρια σκέφτονται την αυτοκτονία, ως διέξοδο, τη στιγμή που οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι άθλιες.

Στο τελευταίο άρθρο-κόλαφο της εφημερίδας, με τίτλο «Ακόμα και εξάχρονα σκέφτονται την αυτοκτονία», η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Φοντάνα, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι στη Μόρια «συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή».

«Στον υπερπλήρη καταυλισμό η σωματική και σεξουαλική βία είναι συχνό φαινόμενο και η ελληνική κυβέρνηση δεν προστατεύει τους πρόσφυγες», εξηγεί ο ίδιος.

«Οι απόπειρες αυτοκτονίες αυξάνονται. Ακόμα και παιδιά από 6 μέχρι 8 ετών σκέπτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο», τονίζει.

Την ίδια ώρα, κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό χαρακτηρίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το μεταναστευτικό και τους αιτούντες άσυλο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, δεν τίθεται θέμα. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Μεγάλος αριθμός προσφύγων πατά πρώτα σε ελληνικό έδαφος όταν εισέρχεται στην ευρωπαϊκή ένωση. Παρά τις προσπάθειες η κατάσταση σήμερα είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική. Πρέπει να σκεφτούμε μαζί, με ποιον τρόπο θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Μάας.

Αν σου άρεσε κάνε