Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:44 Δημιουργία 27/09/18, 19:35

Τον εκνευρισμό των ευρωπαϊκών θεσμών και της Κομισιόν αναμένεται να προκαλέσει η νέα πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Σ. Κωσταρέλου που ζητά για μια ακόμα φορά την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος, ένα αδίκημα που αφορά σε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες διόγκωσε το έλλειμμα το 2009 με αποτέλεσμα να εισέλθει η χώρα στην δίνη των μνημονίων.

Ο εισαγγελέας εφετών εμμένει στη θέση του περί παραπομπής του κ. Γεωργίου υιοθετώντας τις καταγγελίες των πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος, όπως λέει ο συνήγορος του Ανδρέα Γεωργίου, Κωνσταντίνος Παπαδιαμάντης, δεν προέβη σε εξέταση ως μαρτύρων ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς η μεθοδολογία προσμέτρησης και του επίμαχου ελλείμματος του 2009 γίνεται σε τήρηση ευρωπαϊκών όρων.

Άλλωστε στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής (Eurostat) με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί από αυτήν ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 που έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, κανόνες που ισχύουν απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα.

Από την πλευρά Γεωργίου επισημαίνεται ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση καθώς με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις και έχει χρηματοδοτηθεί η χώρα μα δεκάδες εκατομμύρια.

Για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου έχουν προηγηθεί δύο απαλλακτικό βουλεύματα και δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν από τις Βρυξέλλες έχουν εκφράσει στο παρελθόν πολλές φορές τη δυσαρέσκεια τους για τις δικαστικές «περιπέτειες» του κ. Γεωργίου.

Αν σου άρεσε κάνε