Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στη Σπιάτζα της Ηλείας

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στη Σπιάτζα της Ηλείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:16 Δημιουργία 28/09/18, 17:12

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σπιάτζα του δήμου Πύργου, με τη φωτιά να έχει οριοθετηθεί και να μην υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφοφορίες, ο οικισμός σώθηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αφού σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει, έχουν υποστεί ζημιές δύο αποθήκες, μία κεραμοσκεπή και μάντρες περίφραξης κατοικιών.

Επίσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς από τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα, επικρατούσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες (ισχυροί άνεμοι) που δυσκόλευαν σε μεγάλο βαθμό το έργο των πυροσβεστών.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης και Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο Πύργου.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνήλθε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας στο ΑΕΜΠ είπε πως «είναι ευτύχημα το γεγονός, ότι ο μεγάλος όγκος των κατοίκων του παραλιακού οικισμού είναι παραθεριστές, οι οποίοι είχαν φύγει από την περιοχή». Προσέθεσε δε ότι «οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λίγοι και ενημερώθηκαν από την Αστυνομία να μετακινηθούν προς την παραλία». Όπως διευκρίνισε πριν από λίγα λεπτά, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, το Σώμα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, έδωσε νωρίτερα οδηγία για εκκένωση μόνο των πρώτων σπιτιών του οικισμού και όχι όλης της περιοχής. Σημειώνεται, ότι τα εναέρια μέσα αποχώρησαν πλέον και επιχειρούν αυτή την ώρα στο σημείο 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι τη στιγμή που γινόταν η κατάσβεση στον οικισμό Λέτρινα Σπιάτζας, εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στις περιοχές Επιτάλιο και Γούμερο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις ελέγξουν. Σε κάθε περίπτωση σε όλα τα σημεία που εκδηλώθηκαν οι φωτιές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αφού στην Ηλεία πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αν σου άρεσε κάνε