Κομισιόν: 24,1 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για ανήλικους πρόσφυγες

Κομισιόν: 24,1 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για ανήλικους πρόσφυγες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:49 Δημιουργία 10/10/18, 14:46

Το ποσό των 24,1 εκατ. ευρώ για τους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα χορήγησε η Κομισιόν προς Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΔΟΜ θα λάβει τη χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά - μετανάστες μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως σε προστατευτικό περιβάλλον και να λάβουν εκπαίδευση, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Με τη χρηματοδότηση, θα υποστηριχθεί ιδίως η φιλοξενία σε καταλύματα κατάλληλα για παιδιά, η ιατρική και ψυχολογική στήριξή τους, η διερμηνεία και η πολιτιστική διαμεσολάβηση, καθώς και η παροχή τροφίμων σε περίπου 1.200 ασυνόδευτους ανηλίκους στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Επίσης, θα διευκολυνθεί η επίσημη εκπαίδευση με την παροχή μεταφοράς και σχολικών ειδών.

Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα βοηθήσει μετανάστες εγγεγραμμένους σε προγράμματα υποβοηθούμενης οικειοθελούς επιστροφής και επανένταξης.

Η σημερινή απόφαση χρηματοδότησης έρχεται να προστεθεί στα 1,6 δισ. ευρώ της χρηματοδοτικής στήριξης που έχει χορηγήσει η Επιτροπή από το 2015 για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), η Ελλάδα έχει λάβει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης ύψους 482,2 εκατ. ευρώ, επιπλέον των 561 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί στο πλαίσιο των εν λόγω ταμείων για το ελληνικό εθνικό πρόγραμμα 2014-2020.

Αν σου άρεσε κάνε