Με... εντολή Δούρου, ποινική έρευνα για διαρροές υπόπτων σχετικά με τη Μάνδρα

Με... εντολή Δούρου, ποινική έρευνα για διαρροές υπόπτων σχετικά με τη Μάνδρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:56 Δημιουργία 10/10/18, 18:22

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που έδωσε εντολή για να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο (και κατ’ επέκταση, γνωστοποίησαν στους Έλληνες πολίτες την είδηση) ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής το Νοέμβριο του 2017.

Η κ. Δημητρίου προχώρησε στην εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από αναφορά που της κοινοποιήθηκε, από ύποπτο σε αυτή την υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που διαμαρτυρήθηκε για τη δημοσιοποίηση της κλήτευσής του ως υπόπτου είναι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Στις 2 Οκτωβρίου, η περιφερειάρχης φέρεται να απέστειλε την αναφορά της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κοινοποιώντας την και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την επισύναψη σχετικών δημοσιευμάτων και την επισήμανση της ότι σε εκείνη «μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις».

Μετά την παραγγελία της κ. Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβασή της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Αν σου άρεσε κάνε