Πυρά στον αέρα κατά μεταναστών από στρατιώτες της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα

Πυρά στον αέρα κατά μεταναστών από στρατιώτες της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:29 Δημιουργία 10/10/18, 20:20

TAGS

Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ όταν μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στη γειτονική μας χώρα με Σκοπιανούς στρατιώτες να τους αποτρέπουν πυροβολώντας στον αέρα.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, Mia, ένας μετανάστης συνελήφθη, ενώ οι υπόλοιποι εκδιώχθηκαν πίσω στην Ελλάδα από όπου είχαν εισέλθει στη σκοπιανή μεθόριο.

Το περίπολο εντόπισε την ομάδα μεταναστών να κινείται σε επαρχιακό δρόμο της Γευγελής, κοντά στο χωριό Μόιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού των Σκοπίων, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Σκοπιανών στρατιωτών προς τους μετανάστες να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα από όπου είχαν εισέλθει στη χώρα, εκείνοι δεν υπάκουσαν, γεγονός που τους υποχρέωσε στη ρίψη προειδοποιητικών βολών.

Οι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή πίσω στην ελληνική πλευρά, ενώ ένας άνδρας που δεν υπάκουσε και παρέμεινε στην πλευρά των Σκοπίων, συνελήφθη και παραδόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων για τις περαιτέρω ενέργειες.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο στρατός σε συνεργασία με τη συνοριοφυλακή της χώρας θα παραμείνουν προσηλωμένοι στην παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε