Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:27 Δημιουργία 13/10/18, 17:23

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στο οποίο εμπλέκονταν και δύο αστυνομικοί υπάλληλοι, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση σε Αττική και Θεσσαλία.

Ήδη, οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη οκτώ ιδιωτών, εκ των οποίων τριών αλλοδαπών, αλλά και του ενός αστυνομικού.

Ένας ακόμη αλλοδαπός διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την υπόθεση ανέλαβε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, με τη σχετική έρευνα να ξεκινάει τον περασμένο Ιούλιο.

Εις βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.

Το κύκλωμα δραστηριοποιούταν το τελευταίο τετράμηνο στην Αττική και σε δύο ακόμη τουλάχιστον πόλεις της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου.

Όσον αφορά τους δύο αστυνομικούς, ο συλληφθείς είναι αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική, ενώ ο δεύτερος είναι αστυφύλακας στη Δυτική Μακεδονία.

Αμφότεροι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας πληροφορίες υπηρεσιακού χαρακτήρα -στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών αυτοκινήτων, καταδιωκτικά έγραφα.

Κατά τις έρευνες, η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και κατάσχεσε:

ποσότητες ναρκωτικών ουσιών
5 πυροβόλα όπλα - πιστόλια
πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών «SIM»
35.000 ευρώ περίπου
διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα
Έπειτα από απόφαση του αρχηγείου της αστυνομίας, και οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ εις βάρος τους διατάχθηκε ΕΔΕ.

Αν σου άρεσε κάνε