Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παπαντωνίου, «μπαρούτι» στη Βουλή

Στον Κορυδαλλό το ζεύγος Παπαντωνίου, «μπαρούτι» στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:53 Δημιουργία 24/10/18, 14:36

Στις φυλακές του Κορυδαλλού έφτασαν λίγο μετά από τις 14:00 της Τετάρτης ο ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, που το βράδυ της Τρίτης κρίθηκαν προφυλακιστέοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η μεταγωγή τους έγινε με ειδική κλούβα.

Σημειώνεται πως η κυρία Κουράκου θα οδηγηθεί στην γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και όχι στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό.

Ένταση στη Βουλή

Την ίδια ώρα, στη Βουλή η αντιπαράθεση για την υπόθεση Παπαντωνίου έχει κορυφωθεί.

Ειδικότερα, στο περιθώριο της συζήτησης νομοσχεδίου για τα πόθεν έσχες των δικαστικών, ο Κώστας Καραγκούνης από τη ΝΔ ανέφερε πως «τώρα που τελειώνει ο πολιτικός σας βίος θα μείνετε στην ιστορία ως η κυβέρνηση με τις περισσότερες και πιο ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, που οι υπουργοί σας με λογική απολυταρχικών καθεστώτων παραδέχεστε ότι πρέπει να πιέσετε την Δικαιοσύνη να φυλακιστούν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι για να μείνετε στην κυβέρνηση».

Όπως είπε ο ίδιος, το κόμμα του ως αυριανή κυβέρνηση θα θωρακίσει τη Δικαιοσύνη και θα την αφήσει ελεύθερη να «βάζει στη θέση τους αυτούς που πρέπει, όσο ψηλά και αν βρίσκονται στο δημόσιο βίο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Γιάννου Παπαντωνίου, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε πως η «Δικαιοσύνη ούτε ποδηγέτηση ανέχεται ούτε νουθεσίες χρειάζονται από κανέναν υπουργό που έχει μπερδέψει τη Δημοκρατία με την... Μπανανία».

Από την πλευρά της ΔΗΣΥ, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου είπε πως το κόμμα του έχει τονίσει τη σημασία του να μπορεί μόνη της η Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις υποθέσεις απαλλαγμένη από οποιαδήποτε χειραγώγηση. «Εμείς είμαστε αποσυνδεδεμένοι από ένα στέλεχος που δεν έχει σχέση με το τον χώρο μας εδώ και μια δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι. Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπαντωνίου δήλωσε πως η Δικαιοσύνη ξέρει καλά τι κάνει και πως στον πολιτικό κόσμο δεν πέφτει λόγος. «Εκεί που μας πέφτει είναι όταν βλέπουμε παρεμβάσεις και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη»

Αν σου άρεσε κάνε