Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 25/10/18, 08:33

Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Πλατανίτσι, κατακαίγοντας πευκόφυτη περιοχή, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, καθώς στην περιοχή βρίσκονται ήδη 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, όπως επίσης εθελοντές πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οικισμό της Σάρτης υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο xalkidikinews.gr, δόθηκε εντολή από την πυροσβεστική να εκκενωθούν τα σπίτια και οι εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται από την πάνω πλευρά του δρόμου στον οικισμό Σάρτη, προς το δάσος, ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Σάρτης.

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.

Η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν μεγάλη. Επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

Στο μεταξύ, διάφορες εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν από χθες το βράδυ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός. Στην Επανομή Θεσσαλονίκης ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα στη θέση Ραντάρ, όπως επίσης στο δρόμο Χαλκηδόνας - Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα του Αξιού. Κλειστή έμεινε για αρκετές ώρες η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος του Στρυμωνικού, όπου φωτιά εκδηλώθηκε σε παρακείμενα χωράφια.

Εξάλλου, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τη νύχτα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης προκάλεσαν πτώσεις δένδρων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ξήλωσαν τέντες και πινακίδες, μετακινώντας κάδους απορριμμάτων στους δρόμους, ενώ σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Δεν αναφέρθηκαν πάντως τραυματισμοί.

Αν σου άρεσε κάνε