Μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία Χαλκιδικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:59 Δημιουργία 25/10/18, 14:41

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο πυκνό πευκοδάσος του Αρμενιστή στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Το πύρινο μέτωπο, που «ευνοείται» από τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι πνέουν στην περιοχή, εκτείνεται σε τρία χιλιόμετρα, με το έδαφος να είναι ιδιαίτερα δύσβατο και με απότομο ανάγλυφο.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 37 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ φτάνουν συνεχώς ενισχύσεις. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σάρτης, Μιχάλη Σπανό, τα σχολεία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί και όλοι οι κάτοικοι ενημερώθηκαν, σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση, να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού και να απομακρυνθούν με πλοιάρια δια θαλάσσης.

«Όλα επαφίενται στους ανέμους, περιμένουμε να πέσουν για να διευκολυνθεί η κατάσβεση» τόνισε στο ΑΜΠΕ ο κ.Σπανός, διευκρινίζοντας ότι προληπτικά απομακρύνθηκαν ήδη από τα σπίτια τους 20 κάτοικοι του οικισμού Κάμπος Σάρτης._

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί ορισμένες κατοικίες που βρίσκονται σε πιο ορεινές περιοχές και ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε από πτώση δέντρου σε στύλο της ΔΕΗ.

Νωρίτερα συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να χαρακτηρίζει κρίσιμη την κατάσταση.

«Υπάρχει έντονος άνεμος που αναμένουμε να κοπάσει νωρίς το απόγευμα. Ωστόσο βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο αέρας γυρίσει ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός με σκάφη και πλοία», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε