«Πανστρατιά» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σιθωνία της Χαλκιδικής

«Πανστρατιά» για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σιθωνία της Χαλκιδικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:04 Δημιουργία 25/10/18, 19:15

Τη μαζική κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στις Καβουρότρυπες Σιθωνίας της Χαλκιδικής.

Όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν συνολικά 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τιςπεριφερειακές πυροσβεστικές δοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου και από αέρος 4 αεροσκάφη CANADAIR, 2 ελικόπτερα μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό ελικόπτερο

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Σε κατάσταση έκτακτης η Σιθωνία

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας, συντόνισαν πριν από λίγο την οργανωμένη απομάκρυνση λιγοστών κατοίκων που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τα σπίτια τους.

Μάλιστα, οι οικισμός τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών», σημείωσε ο περιφερειάρχης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Οδηγίες της ΓΓΠΠ

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης,

Σημειώνεται ότι για τον παραπάνω λόγο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού - Συκιάς.

Αν σου άρεσε κάνε