Συνεχίζονται οι δικαστικές έρευνες για την υπόθεση Παπαντωνίου

Συνεχίζονται οι δικαστικές έρευνες για την υπόθεση Παπαντωνίου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:37 Δημιουργία 30/10/18, 19:34

Συνεχίζονται οι δικαστικές έρευνες για τη διαδρομή χρήματος στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, με αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Γαλλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Κύπρο και Ολλανδία.

Παράλληλα, οι ανακριτές περιμένουν την απάντηση της Βουλής στο αίτημά τους για να ασκήσουν ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Κι ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου προσπαθούσε να πείσει τους ανακριτές ότι το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που βρέθηκε στο λογαριασμό του, δεν ήταν παράνομο, στη δικογραφία φέρεται να υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του επιχείρησαν να μπλοκάρουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των ανακριτών τον Νοέμβριο του 2017. Παρουσία δικηγόρου φέρεται να υπέγραψε έγγραφο με το οποίο συναινούσε στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για δύο λογαριασμούς κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η συναίνεση εστάλη στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Βέρνης. Τότε, το ζεύγος Παπαντωνίου φέρεται να δήλωσε στους ανακριτές ότι αυτοί ήταν και οι μοναδικοί λογαριασμοί τους στην Ελβετία. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν αργότερα ότι η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλα Κουράκου μέσω Ελβετού δικηγόρου, είχε υποστηρίξει στις ελβετικές αρχές ότι δεν παρείχαν την συναίνεσή τους στους ανακριτές και πως παραπλανήθηκαν βάζοντας την υπογραφή τους χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Αν σου άρεσε κάνε