Μνημείο για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Μνημείο για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:10 Δημιουργία 01/11/18, 15:02

Ένα μνημείο όπου θα αναγράφονται τα περίπου 750 ονόματα των πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας από την ίδρυσή της πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα, θα περιλαμβάνεται σε έκταση του νέου κοιμητηρίου Γλυφάδας που σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου και παραδίδεται τη Δευτέρα με τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού.

Η Γλυφάδα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, αντιμετώπιζε για περισσότερα από 40 χρόνια το οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα της έλλειψης κοιμητηρίου, καθώς το παλιό κοιμητήριο της πόλης, έκτασης μόλις πέντε στρεμμάτων, είχε κορεσθεί.

Το έργο ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν, όταν στα τέλη του 2014, με ειδικό νόμο παραχωρήθηκε έκταση 42 στρεμμάτων, εντός των ορίων των εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άνω Γλυφάδα, όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων.

Οι περιοχές ταφής στο μεγαλύτερο τμήμα του κοιμητηρίου δεν αποτελούνται από εμφανείς διαμορφώσεις τάφων, όπως συνηθίζεται στα περισσότερα κοιμητήρια της χώρας μας, αλλά βρίσκονται καλυμμένες μέσα σε μεγαλύτερες ενότητες που ακολουθούν την κλίση του εδάφους και παράλληλα διατηρούν το χαρακτήρα φυσικής διαμόρφωσης αυτού. Συνολικά φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.000 δέντρα, ενώ ο Δήμος Γλυφάδας κατασκεύασε παράλληλα νέα περιμετρική οδό, με φωτισμό και περίφραξη.

Αν σου άρεσε κάνε