Οργή από τους κληρικούς για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Οργή από τους κληρικούς για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:43 Δημιουργία 07/11/18, 15:38

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους κόλπους της Εκκλησίας για τα όσα ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, οι Αλέξης Τσίρπας και αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το διακριτό ρόλο στις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας.

Μιλώντας στο ρ/σ Alpha, ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης τόνισε πως στο μέλλον μπορεί το Κράτος, επικαλούμενο έκτακτες ανάγκες, να μην καταβάλλει για κάποιο διάστημα το ποσό που πρέπει.

Ο ίδιος διερωτήθηκε εάν η Εκκλησία είναι οικονομικό-τεχνικά έτοιμη να ανταποκριθεί στην μισθοδοσία εννιάμιση χιλιάδων κληρικών.

«Ποιος το διασφαλίζει; Δεν μου λέει τίποτα αυτό; Είναι έτοιμη να διασφαλίσει τη μισθοδοσία και όλα τα υπόλοιπα η Εκκλησία; Με τι κριτήρια θα απαρτιστεί το ταμείο που θα λαμβάνει το επίδομα το κράτος;», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως «ο θεσμός του Αρχιεπισκόπου προέβη στην ανακοίνωση».

«Πιστεύω πως στην Ιεραρχία δεν θα επικυρωθεί η συμφωνία», εκτίμησε ο κ. Βαμβακίδης και διερωτήθηκε «γιατί να γίνει διαχωρισμός, ποιος τους εξουσιοδότησε, ποιους ρωτήσανε;».

Όπως είπε «μια ισχνή μειοψηφία θέλει τον διαχωρισμό. Συζητούν για εμάς χωρίς εμάς. Πρέπει να μας καλέσουν να τους πούμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας. Εκτός από εμάς και πολλοί Μητροπολίτες δεν γνωρίζουν τι αφορά η Συμφωνία».

Αν σου άρεσε κάνε