Διεθνής διάκριση για το Domus Renier Boutique Hotel

Διεθνής διάκριση για το Domus Renier Boutique Hotel

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:44 Δημιουργία 12/11/18, 11:42

Ως το καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018 βραβεύτηκε από τα Historic Hotels Wordwide το Domus Renier Boutique Hotel, που βρίσκεται στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται στην Ελλάδα ένα ιστορικό ξενοδοχείο από τον συγκεκριμένο οργανισμό. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που είχε περισσότερες από 200 υποψηφιότητες, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών την 1η Νοεμβρίου.

Τα Historic Hotels Worldwide® είναι μία παγκόσμια κοινότητα που εκπροσωπεί πάνω από 300 ιστορικά ξενοδοχεία σε περισσότερες από 43 χώρες. Τα κριτήρια αποδοχής ενός ξενοδοχείου στην κοινότητα είναι η ηλικία του κτηρίου όπου στεγάζεται, η ιστορική σημασία της τοποθεσίας και η εγγύτητά της στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα κριτήρια του διαγωνισμού είναι η ποιότητα και η αισθητική της αναπαλαίωσης του κτηρίου, η απεικόνιση της ιστορικής διαδοχής στη σύγχρονη αρχιτεκτονική του, η παρουσίαση της ζωής των ανθρώπων που το κατοίκησαν στο παρελθόν, τα αναμνηστικά, τα κειμήλια και τα έργα τέχνης που το διακοσμούν. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από αρχιτέκτονες, ιστορικούς, συντηρητές έργων τέχνης, διευθυντές και ιδιοκτήτες ιστορικών ξενοδοχείων που έχουν βραβευτεί στο παρελθόν.

Το Domus Renier Boutique Hotel διαθέτει εννέα δωμάτια και σουίτες, τα οποία είναι διακοσμημένα με αντικείμενα μοναδικής αξίας. Κάποια έχουν τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν κατά την κρητική αναγεννησιακή περίοδο του κτηρίου.

Αν σου άρεσε κάνε