Ντογιάκος: Από τύχη δεν εξερράγη η βόμβα - Τους Πυρήνες της Φωτιάς «δείχνει» η Le Figaro

Ντογιάκος: Από τύχη δεν εξερράγη η βόμβα - Τους Πυρήνες της Φωτιάς «δείχνει» η Le Figaro

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:27 Δημιουργία 13/11/18, 11:24

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», δηλώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος σχετικά με τη βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι του τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», τονίζει ο εισαγγελέας, ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί «βαριές» υποθέσεις.

Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάντως, λένε ότι ίσως η σημερινή ενέργεια σχετίζεται με το ότι «εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στη επίθεση η γαλλική εφημερίδα Le Figaro επισημαίνει ότι «ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει επανειλημμένως να παραπεμφθούν σε δίκη τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, είχε επικριθεί από τα ΜΜΕ ότι προσπαθεί να μετριάσει το σκάνδαλο δωροδοκίας της Siemens».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η απόπειρα παραπέμπει στους «Πυρήνες της Φωτιάς». «Οι λεπτομέρειες αυτής της απόπειρας- ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε χύτρα κι ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα- θυμίζουν τις επιθέσεις των "Πυρήνων της Φωτιάς", μιας ελληνικής ομάδας αναρχικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και προσθέτει «οι μη αιματηρές επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Πίσω από αυτές φέρεται να κρύβονται αναρχικοί ή ακροδεξιοί ακτιβιστές».

Αν σου άρεσε κάνε