Και πάλι στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυ

Και πάλι στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας της μικρής Άννυ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:37 Δημιουργία 13/11/18, 15:35

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναβιώνει η φρικιαστική υπόθεση της δολοφονίας και του τεμαχισμού του πτώματος της 4χρονης Άννυ, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2015.

Η γιαγιά και ο παππούς της 4χρονης, που μεγάλωσαν τη μικρή μέχρι την ηλικία των 3,5 χρόνων, κατέθεσαν ότι έμαθαν για την εξαφάνιση της Άννυ από τη μητέρα του παιδιού και τη δολοφονία της μικρής από την τηλεόραση.

Όπως είπαν στο δικαστήριο, το ζευγάρι, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει δουλειά, επισκεπτόταν τη μικρή στη Βουλγαρία κάθε τρεις μήνες. Δεν είχαν αντιληφθεί, όμως, πως ο πατέρας της 4χρονης ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Τη βεβαιότητα ότι ο πατέρας της Άννυ δε δολοφονησε το παιδί, εξέφρασε η μητέρα του Σάββα, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό παιδί που εμπλέκεται με κακές παρέες».

«Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι» είπε η μάρτυρας, λέγοντας στην πρόεδρο: «ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδι, σας παρακαλώ».

Στο δικαστήριο κατεθεσε και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρισκόταν η μητέρα της Άννυ και κατηγορούμενη στην υπόθεση, όταν έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της.

«Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονησει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμενη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. "Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια" μου έλεγε. Αυτοκατηγορείτο γιατί δε μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της» είπε ο ψυχίατρος.

Στην αρχή της διαδικασίας και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο πατέρας της Άννυ, Σάββας, αρνήθηκε ότι τη δολοφόνησε, παραδέχτηκε όμως ότι τεμάχισε το πτώμα. Ο συνήγορός του, μάλιστα, δήλωσε ότι θα ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Πρωτόδικα, ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του, Νικολάι, καταδίκαστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 3 χρόνια, ενώ η μητέρα της, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, σε κάθειρξη 6 ετών με αναστολή στην έφεση.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Δεκεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε