Καταδίκη από τον ΑΠ για την τρομοκρατική απόπειρα εις βάρος Ντογιάκου

Καταδίκη από τον ΑΠ για την τρομοκρατική απόπειρα εις βάρος Ντογιάκου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:11 Δημιουργία 13/11/18, 19:06

Μηνύματα καταδίκης για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης εις βάρος του του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου έστειλε την Τρίτη ο δικαστικός κόσμος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κάνει λόγο για ανθρώπους που δεν έχουν δημοκρατική παιδεία και κινούνται στο σκοτάδι.

«Σήμερα, ένα μέλος της εισαγγελίας μας, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η οικογένειά του, αλλά και ο ανυποψίαστος πολίτης που πέρασε δίπλα από την παγιδευμένη με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα, κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν καμιά δημοκρατική παιδεία, καμιά ωριμότητα, που κινούνται στο σκοτάδι και που δεν ξέρουν να βαδίζουν τον δύσκολο ειρηνικό δρόμο για τη λύση των κοινωνικών προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από τη συνεχή πάλη μας με θετικές πράξεις και με αγωνιστική επιχειρηματολογία να αλλάξουμε τον κόσμο» τονίζει η επικεφαλής της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει, «στο μόνο στο οποίο συμφωνούμε με αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν οδηγό και Θεό τους την ωμή βία, είναι ότι ο κόσμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε πολλά επίπεδα. Σε αυτό που διαφωνούμε, όμως, με αυτούς κάθετα και οριζόντια είναι ο τρόπος που αυτό πρέπει να γίνει».

Η κ. Δημητρίου επισημαίνει ότι «ο κόσμος μπορεί να αλλάξει μόνο με ειρηνικούς αγώνες σκληρούς και επίμονους. Με προσωπική στάση ζωής ανυποχώρητη και μακριά από ιδιοτέλεια και ευτελισμό, μπορούν να λυθούν τα σταυρόλεξα των κοινωνικών ανισοτήτων, μπορούν να λυθούν τα διλήμματα, μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μπορεί να ανυψωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα, που λέγεται άνθρωπος, στο βάθρο που του πρέπει».

Ο ΔΣΑ

Μήνυμα καταδίκης της σημερινής απόπειρας έστειλε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, επισημαίνει ότι «παρόμοιες ενέργειες, που επιχειρούν να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της Θέμιδος, βρίσκουν απέναντί τους το σύνολο του νομικού κόσμου. Οι φορείς της Δικαιοσύνης - δικαστές και δικηγόροι - δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες άνανδρες επιθέσεις, που μόνο στόχο έχουν να αποδομήσουν το κύρος της Δικαιοσύνης και να επηρεάσουν την απονομή της».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, «όποια κι αν είναι τα σχέδια και οι επιδιώξεις όσων εξυφαίνουν και υλοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες, δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη στην απονομή της Δικαιοσύνης από τους συλλειτουργούς της».

Παράλληλα, με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος δικαστών και δικηγόρων, ο κ. Βερβεσός θεωρεί ότι «οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους και αφενός να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση για να αποδοθούν οι κατά νόμο ευθύνες, αφετέρου δε να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να προληφθούν αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.

Η απονομή της Δικαιοσύνης με όρους ασφάλειας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία» τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Αν σου άρεσε κάνε