Η πλειονότητα των Ελλήνων επιμένει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Η πλειονότητα των Ελλήνων επιμένει κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:30 Δημιουργία 19/11/18, 19:19

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών εξακολουθούν να τάσσονται οι περισσότεροι Έλληνες, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για το Νοέμβριο που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι πολίτες εμφανίζονται κατά 65% αρνητικοί έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, ένάντι 17% που αποτιμούν θετικά τη συμφωνία και 13% που έχουν ουδέτερη θέση.

Χαρακτηριστικό είναι διχασμένοι εμφανίζονται και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς και μεταξύ αυτών επικρατεί η αρνητική θέση, με 45%, έναντι 31% που είναι θετικό και 17% που είναι ουδέτερο.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα του επικεφαλής της κίνησης "ΠΡΑΤΤΩ", βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, το 60% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη, με το 32% να έχει θετική και το 9% να μην εκφράζει άποψη.

«Αρνητικά» είναι τα χρώματα και όσον αφορά στη δημοτικότητα του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με 53% αρνητικών γνωμών και 28% θετικών.

Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, το 52% των πολιτών θεωρούν ότι έχουν χειροτερέψει, ενώ το 44% ότι έχουν μείνει στάσιμες.

Ανάμικτα εμφανίζονται τα αισθήματα των πολιτών για τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συγκεντρώνει 31% αρνητικών γνωμών έναντι 29% θετικών, ενώ 39% δεν εκφράζει άποψη.

Αν σου άρεσε κάνε