Στη φυλακή τέσσερα μέλη του πληρώματος σκάφους με ύποπτο φορτίο

Στη φυλακή τέσσερα μέλη του πληρώματος σκάφους με ύποπτο φορτίο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:34 Δημιουργία 20/11/18, 20:32

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του πληρώματος του σκάφους «Malpas», που βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο, σε βάθος περίπου 1.000 μέτρων νότια της Κρήτης, όταν ζητήθηκε έλεγχος από το Λιμενικό Σώμα, καθώς υπήρχε πληροφόρηση ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο.

Το πλήρωμα του σκάφους, συνελήφθη για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το πέμπτο μέλος του πληρώματος επειδή είναι ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά θα του ασκηθεί διοικητική απέλαση.

Στις καταθέσεις τους στην Εισαγγελία Πειραιά οι πέντε συλληφθέντες δεν κατάφεραν να πείσουν, ενώ φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν ξεκινήσει από τη Συρία με προορισμό τη Μάλτα με σκοπό να παραδώσουν το 40μετρο σκάφος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στο εν λόγω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα πλήρωμα, να πλεύσει στις πλησιέστερες ακτές.

Το πλοίο ενώ έπλεε κανονικά, ξαφνικά παρουσίασε κλίση και σε σύντομο χρονικό διάστημα βυθίστηκε. Το πλήρωμα, πέντε υπήκοοι Συρίας, κατά δήλωσή τους, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από στελέχη του Πλοίου του λιμενικού και της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Αν σου άρεσε κάνε