Στον ΑΠ η 10ετής φυλάκιση της καθαρίστριας από το Βόλο

Στον ΑΠ η 10ετής φυλάκιση της καθαρίστριας από το Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:39 Δημιουργία 22/11/18, 18:34

Μέχρι το Άρειο Πάγο φτάνει η υπόθεση με την ποινή 10ετής κάθειρξης μιας 53χρονης καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο το Βόλου, επειδή η γυναίκα παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για να μπορεί να βρει εργασία.

Η εισαγγελέας του ΑΠ, Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου αφενός να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσης και αφετέρου προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου.

Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει νέα σύνθεση δικαστηρίου το αίτημα για την αποφυλάκιση της γυναίκας.

Αν σου άρεσε κάνε