Παράταση δίνεται στον Δημήτριο Αμερικής

Παράταση δίνεται στον Δημήτριο Αμερικής

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:31 Δημιουργία 27/11/18, 17:10

Δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της αποπομπής του Δημήτριου Αμερικής, καθώς μετά από απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη παρατείνεται η παραμονή του στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων για τον αντικαταστάτη του.

Ειδικότερα, η απόφαση ελήφθη μετά από παρέμβαση στελεχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ομογενειακών κύκλων, οι οποίοι πιέζουν, ώστε ο αντικαταστάτης του Δημήτριου να προέρχεται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Σε αυτή την αλλαγή πλεύσης των σχεδίων του Πατριάρχη φαίνεται πως συντέλεσαν και οι αντιδράσεις, που υπήρχαν για την επιλογή του μητροπολίτη του Τορόντο Σωτήριο από στελέχη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές, δεν θα μπει σε ψηφοφορία η υπόθεση αποπομπής του Δημήτριου Αμερικής στην Ιερά Σύνοδο, που συνέρχεται από σήμερα έως τις 29 Νοεμβρίου, στο Φανάρι.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης έχει ζητήσει δυο φορές τον 90χρονο Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του. Και τις δυο ο Δημήτριος αρνήθηκε με το επιχείρημα ότι έχει ακόμη πολλά προσφέρει.

Αν σου άρεσε κάνε