Στη Δικαιοσύνη η ακροδεξιά συνδικαλιστική παράταξη στον ΟΑΣΘ

Στη Δικαιοσύνη η ακροδεξιά συνδικαλιστική παράταξη στον ΟΑΣΘ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:58 Δημιουργία 28/11/18, 14:55

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι ακροδεξιές και προσφυγο-φοβικές κινήσεις από συνδικαλιστική παράταξη που δρα στον ΟΑΣΘ και που στοχεύει την παρουσία των προσφύγων και μεταναστών στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Εμμανουέλα Κετσιατζή, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο επίμαχο έγγραφο, το οποίο φέρεται να συντάχθηκε από μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης «ΔΡΟΜΕΑΣ», διατυπώνεται η άποψη πως οι πρόσφυγες «λόγω κουλτούρας» έχουν κακή σχέση «με την προσωπική τους υγιεινή» κι έτσι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπολοίπους επιβάτες που στριμώχνονται ανάμεσά τους».

Στο ίδιο έγγραφο οι συντάκτες ζητούν, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθεί «κουμπί πανικού» σε αστικά λεωφορεία που εξυπηρετούν περιοχές, όπου φιλοξενούνται δομές προσφύγων, να εμβολιάζονται οι οδηγοί και να υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος διότι «ανησυχούμε για την υγεία μας, αλλά και την υγεία των μελών των οικογενειών μας».

Αν σου άρεσε κάνε