Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:59 Δημιουργία 29/11/18, 14:53

Επεισόδια σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο μαθητών για τη Μακεδονία και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που έγινε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πεδίο των εντάσεων είναι η οδός Αριστοτέλους και όπως αναφέρει το voria.gr, ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό, προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το seleo.gr επεισόδια λαμβάνουν χώρα στην οδό Μακεδονικής Αμύνης.

Αντιεξουσιαστές βρίσκονται στην κατάληψη Mundo Nuevo, στην οδό Ολύμπου και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε φραγμό.

Μαθητές πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με τη χρήση κρότου-λάμψης και χημικών. Η ατμόσφαιρα στο σημείο έχει καταστεί αποπνικτική.

Ένταση και στην Αθήνα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από μαθητές κατά της έξαρσης του εθνικισμού.

Νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, ενώ αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Τα επεισόδια στην Αθήνα δεν πήραν έκταση και μισή ώρα μετά την εκδήλωσή τους, η κατάσταση εκτονώθηκε

Αν σου άρεσε κάνε