Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο στη ΓΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο στη ΓΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:34 Δημιουργία 01/12/18, 14:32

Με σύνθημα «Οι ζωές μας έχουν αξία» η Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie και ακόμα έντεκα οργανώσεις από τον χώρο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, των δικαιωμάτων στην υγεία και των πολιτικών δικαιωμάτων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενστόλων που ήταν παρόντες στο περιστατικό και «ακύρωσαν με τις πρακτικές τους οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».

«Η δολοφονία του Ζακ δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Ήταν η οριακή έκφανση της κοινωνικής βαρβαρότητας, του θεσμικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία συμμετέχει ή συγκαλύπτει ένα έγκλημα. Ως μηχανισμός καταστολής ενσαρκώνει σε απόλυτο βαθμό τα χαρακτηριστικά της επιθετικής και τοξικής αρρενωπότητας, που στρέφει τις μπότες της και τα γκλοπ της στα σώματα που δεν ταυτίζονται με τη νόρμα. Από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τις σφαίρες του Κορκονέα μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά μπροστά στους αστυνομικούς, από τους ξυλοδαρμούς προσφύγων στα αστυνομικά τμήματα μέχρι την αδικαίωτη μνήμη του Νίκου Σακελλίων, από τις ζαρντινιέρες μέχρι τις βίαιες προσαγωγές τρανς γυναικών, η Αστυνομία αναλαμβάνει να ταξινομήσει τα σώματά μας σε σώματα δίχως σημασία και τις ζωές μας ως ανάξιες να βιωθούν», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα τους.

Αν σου άρεσε κάνε