Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 06/12/18, 14:35

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κουκουλοφόροι, που νωρίτερα είχαν σπάσει πεζοδρόμια έξω από τα Προπύλαια, άρχισαν να πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 18.00, ενώ στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έκλεισαν με εντολή της Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό διέρχονται κανονικά από τους δύο παραπάνω σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε επιφυλακή και έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί. Παράλληλα αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν αστυνομικά τμήματα και κτήρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Αν σου άρεσε κάνε