«Βροχή» μολότοφ και χημικά στην επέτειο Γρηγορόπουλου - Δέκα προσαγωγές

«Βροχή» μολότοφ και χημικά στην επέτειο Γρηγορόπουλου - Δέκα προσαγωγές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:19 Δημιουργία 06/12/18, 15:26

Σε 10 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα κουκουλοφόρων στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Σημειώνεται πως οι σταθμοί του μετρό σε «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν ανοίξει και οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία αλλά προσωρινά, καθώς αναμένεται νέο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 της Πέμπτης στα Προπύλαια.

Στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος.

Θεσσαλονίκη

Περίπου την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε και η μαθητική πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε λίγο πριν από το τέλος της πορείας, μπήκε μέσα στα πανεπιστήμια και άρχισε να ρίχνει μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργώντας την ίδια στιγμή και οδοφράγματα με κάδους στους οποίους έβαλε φωτιά.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Ένταση δημιουργήθηκε μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, όπως και στο Τουρκικό προξενείο. Επίσης, κατά μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου αναποδογύρισαν κάδους σκουπιδιών και τους έβαλαν φωτιά, ενώ πέταξαν πέτρες σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλα καταστήματα.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Καμάρα, αλλά κουκουλοφόροι που έχουν μπει στη Φιλοσοφική, έχουν κλείσει με κάδους το δρόμο μπροστά στην Εθνικής Αμύνης και πετούν μολότοφ και πέτρες, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη διασταύρωση Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης, όπως και στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψος των νεκροταφείων.

Η Παπακώστα

Σημειώνεται πως παρέμβαση για τη σημερινή επέτειο έκανε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

«Στέκομαι, με σεβασμό, στην μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία μέσα στην απώλεια που βιώνει, με αξιοπρέπεια, ζητά να μην σπιλώσουν την μνήμη του παιδιού της ενέργειες τις οποίες αν ζούσε θα αποδοκίμαζε. Η Δικαιοσύνη θα απονείμει δίκιο και η Πολιτεία θα το σεβαστεί όπως πρέπει να συμβαίνει σε ένα Κράτος Δικαίου» σημείωσε η κ. Παπακώστα.

Αν σου άρεσε κάνε