Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μυρίζει «μπαρούτι» το κέντρο της Αθήνας

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μυρίζει «μπαρούτι» το κέντρο της Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:49 Δημιουργία 06/12/18, 18:36

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο εις μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας για τη σημερινή επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου το 2008.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Ήδη έχει κλείσει η Πανεπιστημίου, ενώ και δύο σταθμοί του Μετρό, οι «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», έκλεισαν προληπτικά με εντολή της αστυνομία και οι συρμοί θα περνούν από εκεί χωρίς στάσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οδοφράγματα έχουν στηθεί σε: Τοσίτσα, Θεμιστοκλέους, Μεταξά, Στουρνάρη, ενώ υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς στην πλατεία Εξαρχείων.

Επίσης, ομάδα κουκουλοφόρων παραβίασε την είσοδο σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπύρου Τρικούπη 14, κόβοντας με τροχό τις πόρτες, και έχουν καταλάβει την ταράτσα.

Περίπου στις 18:20 από την οδό Μεσογείων άρχισαν να κατεβαίνουν προς το Σύνταγμα οι «αύρες» της ΕΛΑΣ.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος.

Σημειώνεται πως οι προσαγωγές στις οποίες προχώρησε μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης ανέρχονται στις 27, με 10 από αυτές να έχουν γίνει μετά από το μαθητικό συλλαλητήριο το πρωί.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Αν σου άρεσε κάνε