Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο Γρηγορόπουλου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:03 Δημιουργία 06/12/18, 20:05

Συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επετείου για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τις πορείες στις δύο πόλεις να ολοκληρώνονται νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Στην περιοχή των Εξαρχείων, βρίσκονται περίπου 200 άτομα, ενώ νωρίτερα είχαν στηθεί οδοφράγματα έως και δύο μέτρων. Οι πρώτες μολότοφ έπεσαν στην οδό Στουρνάρη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι ισχυρές στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο. Νεαροί πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με ρίψη χημικών.

Με δυο «Αύρες» που πήγαν πριν από λίγο στα Εξάρχεια, προσπαθεί η αστυνομία να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι

Εξάλλου, πριν από λίγο έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Τα επεισόδια συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Μέχρι τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας για επεισόδια ανέρχονταν σε 27. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη και αφού έσπασαν μία πόρτα ανέβηκαν στην ταράτσα.

Κανονικά διεξαγόταν, περί τις 20:30, η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Τροχαίας. Ο μόνος κεντρικός δρόμος που έμενε κλειστός, ήταν η οδός Πατησίων από το ύψος της Λ. Αλεξάνδρας έως την Πανεπιστημίου. Στο μεταξύ, άνοιξαν για το επιβατικό κοινό, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώνονται εδώ και λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της πορείας που πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις φλόγες έχει τυλιχθεί το εργοτάξιο του μετρό, από τις μολότοφ που έχουν εκτοξεύσει αντιεξουσιαστές προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί.

Αν σου άρεσε κάνε