Κύκλωμα Ριχάρδου: Την αποφύλακιση των 8 κρατουμένων ζητά η εισαγγελέας

Κύκλωμα Ριχάρδου: Την αποφύλακιση των 8 κρατουμένων ζητά η εισαγγελέας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:11 Δημιουργία 07/12/18, 19:09

Τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας που κλήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει τις προσφυγές των προφυλακισθέντων.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να υπέβαλε πρόταση με την οποία συμφωνεί με την ανακρίτρια της υπόθεσης, που έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

Διάσταση νομικών απόψεων

Η εισαγγελική λειτουργός φαίνεται να επικαλείται τη διάσταση νομικών απόψεων ως προς το κατά πόσο υφίσταται ή όχι το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού λόγο και για τον οποίο ζητά την απόλυση των προσωρινά κρατουμένων.

Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης των οκτώ, η κατηγορία δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

Η Αρχή απάντησε σε ερώτημα που της έθεσε η ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Πληροφορίες μάλιστα από την Εισαγγελία αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός ζητά την αποφυλάκιση των οκτώ με όρους.

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αν σου άρεσε κάνε