Χωρίς νοσηλεύτρια το γαστρεντερολογικό του Ελπίς

Χωρίς νοσηλεύτρια το γαστρεντερολογικό του Ελπίς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:39 Δημιουργία 11/12/18, 16:28

Μετατέθηκε η μόνη εξειδικευμένη νοσηλεύτρια του γαστρεντερολογικού εργαστηρίου του Ελπίς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το τμήμα με ασφάλεια μέχρι τη… μελλοντική αντικατάστασή της, όπως καταγγέλλει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Γιάνναρος.

Όμως, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του Ελπίς, επειδή στο συγκεκριμένο εργαστήριο πραγματοποιούνται διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις, κατά τις οποίες ενδοσκόπια εισέρχονται σε κοιλότητες του οργανισμού και εισχωρούν σε μεγάλο βάθος, δεν είναι τόσο απλό για μία ανειδίκευτη στο συγκεκριμένο τομέα νοσηλεύτρια να ανταπεξέλθει με ασφάλεια.

Το εν λόγω εργαστήριο ήταν μεταξύ των τμημάτων του νοσοκομείου που είχαν εξοπλιστεί με μηχανήματα από δωρεές από το εξωτερικό.

«Διεθνείς οργανώσεις στην Γερμανικά, την Αυστρία και αλλού είχαν βοηθήσει στη «Μάχη του Ελπίς», όπως συνήθιζαν να περιγράφουν τον αγώνα αυτού του νοσοκομείου, συγκεντρώνοντας χρήματα για φάρμακα, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και νοσοκομειακό υλικό, που έφθασαν στην Ελλάδα κάθε βδομάδα. Ένα από τα τμήματα του Ελπίς, που βοηθήθηκε σημαντικά με μηχανήματα από ξένους φίλους του, ήταν το γαστρεντερολογικό εργαστήριο. Αλλά κάποιοι αποφάσισαν να το αποδομήσουν και να το φέρουν σιγά σιγά στην κατάσταση που ευρίσκετο πριν το 2010», τονίζει ο κ. Γιάνναρος.

Αν σου άρεσε κάνε