Βόμβα στον ΣΚΑΪ: «Προμελετημένο χτύπημα» με 10 κιλά εκρηκτικών βλέπουν οι Αρχές

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: «Προμελετημένο χτύπημα» με 10 κιλά εκρηκτικών βλέπουν οι Αρχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:16 Δημιουργία 17/12/18, 11:21

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπουν» πίσω από την ισχυρή έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Οι Αρχές οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα κάνει πάντα χτυπήματα τον Δεκέμβριο, ενώ έχει προηγηθεί η απόπειρα έκρηξης έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, για την οποία δεν έχε καταγραφεί ακόμη ανάληψη ευθύνης.

Από τότε οι Αρχές περίμεναν νέο χτύπημα.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για «προμελετημένο χτύπημα», με ενισχυμένη εκρηκτική ύλη, πιθανότατα στρατιωτικού τύπου.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού, οι δράστες είχαν εμπειρία τόσο την κατασκευή όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στον σταθμό. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, πάνω από δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης. Η έκρηξη προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό.

Οι δράστες ήταν δύο, άφησαν τη βόμβα σε σάκο σε κιγκλίδωμα δίπλα στο δρόμο και έφυγαν με μοτοσικλέτα. Έχουν καταγραφεί από κάμερες το υλικό των οποίων έχει συγκεντρωθεί. Όλα δείχνουν ότι είχαν παρακολουθήσει την περιοχή επί ημέρες, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες, τοποθετώντας μάλιστα τον εκρηκτικό μηχανισμό με τέτοιο τρόπο ώστε το ωστικό κύμα να κατευθυνθεί προς τον ΣΚΑΪ.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 2.37 τα ξημερώματα και ήταν εξαιρετικά ισχυρή.

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 01:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία του zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 45 λεπτά και ανέφερε τρεις φορές πως δεν είναι φάρσα. Ο δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Αν σου άρεσε κάνε