Τούρκικα F-16 σε χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελόριζο

Τούρκικα F-16 σε χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελόριζο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:33 Δημιουργία 20/12/18, 10:17

Νέα πρόκληση από την Τουρκία σημειώθηκε στις 8.42 το πρωί της Πέμπτης, όταν δύο μαχητικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο, την ίδια στιγμή που απογειωνόταν από το νησί το ελικόπτερο το υπουργού Άμυνας. Μάλιστα, πετούσαν πολύ χαμηλά, στα 4.000 πόδια. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί οι αυστηρές τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την ελληνική απάντηση σε ενδεχόμενη Τούρκικη παραβίαση.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Ένα λεπτό αργότερα (08:44) το ζεύγος των τουρκικών εξήλθε του FIR Αθηνών.

Ο ΥΠΕΘΑ πραγματοποιήσε από χθες περιοδεία στη Ρω, τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι « εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας».

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ετήσια καθιερωμένη συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Αν σου άρεσε κάνε