Ακάρ σε Αποστολάκη: Δεν υποχωρούμε από το Αιγαίο

Ακάρ σε Αποστολάκη: Δεν υποχωρούμε από το Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:21 Δημιουργία 20/12/18, 10:53

Νέα πρόκληση του Τούρκου υπουργού Άμυνας και πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος απάντησε στον Ευάγγελο Αποστολάκη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουν από τα δικαιώματα τους στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγη ώρα μετά την πτήση Τουρκικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο, και μάλιστα, την ίδια στιγμή που απογειωνόταν το ελικόπτερο του Πάνου Καμμένου από το νησί.

Ο Ακάρ απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος τόνισε ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

«Έχουμε λάβει τα μέτρα μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και συνέχισε:

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ’γαλάζια πατρίδα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε