Ορθάνοιχτο το «μέτωπο» Γαβρόγλου-εκπαιδευτικών για τους διορισμούς

Ορθάνοιχτο το «μέτωπο» Γαβρόγλου-εκπαιδευτικών για τους διορισμούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:42 Δημιουργία 20/12/18, 12:33

Ορθάνοιχτο είναι το «μέτωπο» του Κώστα Γαβρόγλου με τους εκπαιδευτικούς για το νέο σύστημα διορισμού τους, τη στιγμή που μόλις χθες το Υπουργικό Συμβούλιο «κλείδωσε» τις προεκλογικές 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Παιδείας είχε καλέσει τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σε συνάντηση το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, για να τους παρουσιάσει το σχέδιο του νέου συστήματος διορισμού, ωστόσο ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ αρνήθηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν στο αίτημά τους για συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου έξω από το υπουργείο, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακές μεθοδεύσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως χθες ο υπουργός δεν αποδέχτηκε το αίτημα των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για συνάντηση μαζί του πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού.

Το μεσημέρι, πάντως, οι εκπαιδευτικοί προχωρούν στη διοργάνωση συλλαλητηρίου έξω από το υπουργείο Παιδείας, με παράλληλη κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από 11.00 έως 14.00.

«Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος», αναφέρουν οι ομοσπονδίες.

Μάλιστα, σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να «"διευκολύνει" την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου». «Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου», επισημαίνουν.

Αν σου άρεσε κάνε