Συναγερμός για την έκρηξη στο Κολωνάκι

Συναγερμός για την έκρηξη στο Κολωνάκι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:55 Δημιουργία 27/12/18, 07:50

Έκρηξη αυτόματου μηχανισμού σημειώθηκε στο Κολωνάκι, στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά.

Ο νεωκόρος είναι σε καλή κατάσταση, με λίγα εγκαύματα στο πρόσωπο και αναμένεται να λάβει άμεσα εξιτήριο. Καλή είναι η κατάσταση της υγείας και του αστυνομικού.

Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και πρόκειται για πολυσύχναστη περιοχή.

Ειδικότερα, η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στα χέρια και στο πρόσωπο, που ήταν σε περιπολία στα Εξάρχεια. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Σημειώνεται ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατήρ Συμεών ανέφερε ότι υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί με στην πόρτα του ναού, που έγινε αντιληπτό, όταν ο νεωκόρος άνοιξε τον ναό. Δεν είχε αρχίσει ακόμη η θεία λειτουργία και δεν υπήρχε κόσμος μέσα στο ναό.

Ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Αν σου άρεσε κάνε