«Χτύπημα» Ρουβίκωνα με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία

«Χτύπημα» Ρουβίκωνα με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:49 Δημιουργία 07/01/19, 08:52

Επίθεση με μπογιές στο κτίριο της αμερικάνικης πρεσβείας πραγματοποίησε στις 03.30 τα ξημερώματα η ομάδα της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», για την οποία η αστυνομία προχώρησε σε οχτώ προσαγωγές.

Οπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το σημείο όπου επέλεξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές, είναι η πλαϊνή πλευρα του κτιρίου της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες, περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε απο τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

Σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Αν σου άρεσε κάνε