Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)

Η στιγμή της επίθεσης του Ρουβίκωνα στην αμερικανική πρεσβεία (βίντεο)

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:42 Δημιουργία 07/01/19, 15:37

Τη στιγμή της επίθεσης που πραγματοποίησε η ομάδα του Ρουβίκωνα έξω από το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντιεξουσιαστές.

Σε ανάρτηση που έκαναν οι αναρχικοί στο Indymedia, αναφέρουν πως «ακόμα και σήμερα στις μνήμες των καταπιεσμένων η "Αμερική" διατηρεί κάτι από την λάμψη των παλιών καιρών τότε που στα μυαλά και την φαντασία των μαζών ήταν ο τόπος της ελευθερίας, το καταφύγιο από πρίγκιπες, στρατηγούς και παπάδες που αιματοκυλούσαν την Ευρώπη. Ο τόπος μιας νέας αρχής, εκεί που μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, να δουλέψεις ελεύθερα, να πιστέψεις ελεύθερα.

Τι και αν πάντα όταν ο μετανάστης έφτανε εκεί έβρισκε κάτι τελείως διαφορετικό, έβρισκε και πάλι τον μπάτσο, τον μπράβο των αφεντικών, τον μαφιόζο και οπωσδήποτε τα όπλα της κυβέρνησης όταν σήκωνε κεφάλι. Η ελπίδα πολλές φορές "είναι για τον εαυτό της"...» υποστηρίζουν οι αντιεξουσιαστές.

Υπενθυμίζεται πως η η Κρατική Ασφάλεια προχώρησε σε δέκα προσαγωγές από την περιοχή του Λυκαβηττού όπου διέφυγαν οι δράστες.

Από τις δέκα προσαγωγές, οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αν σου άρεσε κάνε