Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ανατολική Μακεδονία

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ανατολική Μακεδονία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:49 Δημιουργία 09/01/19, 15:46

Ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατεί στο σύνολο της χώρας.

Η κίνηση των αυτοκινήτων τόσο στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και στο δίκτυο της εθνικής οδού, αλλά και στην Εγνατία Οδό στην ανατολική Μακεδονία, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με μεγάλη προσοχή.

Μάλιστα, η χιονόπτωση είναι τόσο σφοδρή, που δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για τρεις ώρες, και στο κέντρο της Καβάλας, κι ορισμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα τμήματα Τροχαίας Δράμας και Καβάλας έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ έχει απαγορευτεί και η κίνηση αυτοκινήτων στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα στην Καβάλα και τη Δράμα, ενώ κλειστό παρέμεινε και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσης, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο νησί της Θάσου, όπου από το μεσημέρι και μετά, ακόμη και πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές έχουν αποκλειστεί και καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης στην ηλεκτροδρότηση μέρους της Καβάλας, τόσο του κέντρου της πόλης, όσο και περιοχών στα δυτικά, προς τη Δράμα, λόγω βλάβης από τη χιονόπτωση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το φαινόμενο θα εκτονωθεί μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε η χιονόπτωση αναμένεται να μετατραπεί σε βροχή. Στην Ξάνθη τα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν και τα σχολεία λειτούργησαν σήμερα κανονικά.

Αν σου άρεσε κάνε