Συναγερμός για το μπαράζ φακέλων με ύποπτη σκόνη σε έξι πανεπιστήμια

Συναγερμός για το μπαράζ φακέλων με ύποπτη σκόνη σε έξι πανεπιστήμια

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:59 Δημιουργία 10/01/19, 13:11

Εντοπίστηκαν τρεις ακόμα φάκελοι που περιείχαν ύποπτη σκόνη στα Πανεπιστήμια Κέρκυρας, Κρήτης καθώς και στο Πολυτεχνείο. Φαίνεται ότι όλα τα δέματα στάλθηκαν την Τετάρτη, μαζί με το φάκελο που άνοιξε η πρυτανεία στη Μυτιλήνη, και ότι περιέχουν την ίδια ουσία που οδήγησε χθες επτά άτομα στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στους βλεννογόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτάνεις των συγκεκριμένων πανεπιστημίων έχουν ενημερώσει - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - τις αρχές για τον εντοπισμό των φακέλων οι οποίοι είχαν σταλεί από την Τετάρτη αλλά δεν ανοίχτηκαν.

Άμεσα οι αρχές ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εστάλησαν στο Χημείο του Κράτους ώστε να εξεταστεί το περιεχόμενό τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη εντοπίστηκε φάκελος με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρυτάνισσα του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της πρυτάνισσας που απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.

Αν σου άρεσε κάνε