Φάκελοι με ύποπτη σκόνη σε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Λαμίας

Φάκελοι με ύποπτη σκόνη σε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Λαμίας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:58 Δημιουργία 11/01/19, 11:19

Στους 15 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός φακέλων που περιείχαν σκόνη και στάλθηκαν στις πρυτανείες ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα από την Ινδία, με τα πιο πρόσφατα «κρούσματα» να εντοπίζονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και στο ΤΕΙ Λαμίας.

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 08:15 σήμερα, ύποπτος φάκελος από την Ινδία. Ο φάκελος έγραφε στα αγγλικά αντιπρύτανης, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.

Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και σε λίγη ώρα αναμένεται να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Υπενθυμίζεται δε ότι χθες έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Και στο ΤΕΙ Λαμίας

Και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν μεταξύ των αποδεκτών ύποπτων δεμάτων που αποστέλλονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ινδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο τέτοια πακέτα έφτασαν στις 28 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Λαμίας, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του ιδρύματος και περιελάμβαναν διαφημιστικό υλικό.

Στην αρχή δεν τους προξένησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σήμερα, λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί, ειδοποίησαν την Ασφάλεια της Λαμίας.

Ήδη, στο ΤΕΙ Λαμίας βρίσκονται αστυνομικοί και πυροσβέστες για να παραλάβουν τους φακέλους, προκειμένου να εξεταστούν από τις αρμόδιες Αρχές για να διαπιστωθεί αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρθηκαν συμπτώματα στο υπαλληλικό δυναμικό.

Αν σου άρεσε κάνε