ΕΛΑΣ: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τους τραυματισμούς στην πορεία εκπαιδευτικών

ΕΛΑΣ: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τους τραυματισμούς στην πορεία εκπαιδευτικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:35 Δημιουργία 11/01/19, 18:30

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει «για άλλη μία φορά», «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Γεροβασίλη: Επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ

Σχολιάζοντας τα σημερινά γεγονότα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, έκανε λόγο για «ενέργειας κάποιων ανδρών των ΜΑΤ», καταδικάζοντας το περιστατικό.

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές» δήλωσε η υπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε